Економија

Мерки за засилување на економската соработка со Франција

Мерки за засилување на економската соработка со Франција

Во Стопанската комора на Македонија вчера се одржа седница на Деловниот клуб за соработка со Франција и франкофонските земји.

На седницата беа избрани органите на Деловниот клуб, согласно Правилникот за организацијата и задачите на Клубот на фирми за соработка со Франција и франкофонските земји.

За претседател на Клубот беше избран Бобан Тодоровски („Стил Кон“), додека за потпретседатели на Клубот беа избрани Оливие Далонжевил („Балкан Бизнис Консалтинг“) и Љупчо Величковски („МЗТ Комерц Нова“).

„Присутните го отворија прашањето за донесување конкретни предлог-мерки за изготвување на нова програма за работа на Клубот за 2014 година, како и за утврдување на можностите за стимулирање и поттикнување на економската соработка меѓу Република Македонија, Република Франција и франкофонските земји“, соопштија од Стопанската комора на Македонија.

Оттаму информираа дека клубот ќе продолжи активно да се занимава со сите прашања и интереси на компаниите во поглед на создавање услови за соработка, како со Република Франција, така и со останатите франкофонски земји.