петок, 18 август 2017  |  Вести денес: 49

Местото каде се спојуваат небото и земјата! (ФОТО+ВИДЕО)

Се наоѓа во близина на Андите и е покриено со неколку метри покривка од сол.

116

Поврзани вести

Салар де Ујуни е најголемото солено езеро во светот, а воедно и местото каде се спојуваат небото и земјата.

Се наоѓа во близина на Андите и е покриено со неколку метри покривка од сол. Секоја година тенок слој вода ја залива и така Салар де Ујони се претвора во најголемо огледало на Земјата…

Ова е нешто што задолжително треба да се види, погледот фасцинира…

2 3 4 5 6 7

 

 

Најчитани вести