Свет

„Метју“ зеде 16 животи во САД

„Метју“ зеде 16 животи во САД

Илјадници лица се спасени во поплавите по обилните дождови.

Претходно, повеќе од 500 лица загинаа на Хаити.

„Метју“ утрово ослабна на  ниво на посттропски циклон и тргна да се движи кон моретo.