петок, 28 јули 2017  |  Вести денес: 40

МФ: Државата во стопанството ќе врати 30 милиони евра повеќе од предвиденото

Не е точно дека државата ќе запише нови 100 милиони евра, напротив, распишаната аукција е многу помала од сумата која следниот ден ќе се врати во стопанството, наведува Министерството за финансии во демантот на тврдењата на дополнителниот заменик министер за финансии.

ministerstvo-za-finansii-640x427

Последни вести

Не е точно дека државата ќе запише нови 100 милиони евра, напротив, распишаната аукција е многу помала од сумата која следниот ден ќе се врати во стопанството, наведува Министерството за финансии во демантот на тврдењата на дополнителниот заменик министер за финансии.

Министерството за финансии издаде проспект на 4,3 милијарди денари (69,9 милиони евра) за аукцијата која ќе се одржи на 3 мај следната недела, додека веќе следниот ден во стопанството враќа 6,2 милијарди денари (100,8 милиони евра) или скоро 2 милијарди денари (над 30 милиони евра) повеќе од предвиденото со проспектот, стои во демантот од Министерството за финансии.

Најчитани вести