Македонија

МФ: Фрапантно е Наумов да не знае да чита календар на аукции

МФ: Фрапантно е Наумов да не знае да чита календар на аукции
Министерството за финансии реагира на изјавата на дополнителниот заменик министер за финансии Кире Наумов.

-Фрапантно е дополнителниот заменик министер за финансии Кире Наумов да не знае да чита календар на аукции на државни хартии од вредност. Всушност секој граѓанин на веб-страната на Министерството за финансии може да провери дека  на 6 ноември доспеваат за враќање 751 милион денари, додека на 8 ноември се одржува аукција на која се побаруваат државни хартии од вредност во износ од 750 милиони денари. Станува збор за презапишување на записите. Ова е уште една епизода на дезинформирање на јавноста со цел негативен ПР за состојбата на државниот долг, реагираат од МФ.