четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 53

МФ ја откажа денешната аукција на државни записи

Aукцијата е откажана во насока на сведување на домашното нето задолжување по основ на државни хартии од вредност кон нула, со што ќе се остават повеќе ликвидни средства во стопанството за кредитирање на бизнисот.

finansii

Последни вести

Министерството за финансии нема да ја одржи аукцијата на државни записи, предвидена за денеска согласно календарот објавен на веб-страната на институцијата.

Од Министерството велат дека аукцијата е откажана во насока на сведување на домашното нето задолжување по основ на државни хартии од вредност кон нула, со што ќе се остават повеќе ликвидни средства во стопанството за кредитирање на бизнисот.

Ова е седма аукција која Министерството ја имаше предвидено, а не ја одржа. Во септември доспеваат за враќање осум аукции, а согласно календарот предвидени се две нови аукции.

Најчитани вести