Македонија

Мицковски: Со ширење хистерија, опозицијата прави штета на демократскиот фронт

Мицковски: Со ширење хистерија, опозицијата прави штета на демократскиот фронт

Колумнистот Ивор Мицковски, кој со своите ствови е близок до опозицијата,  на својот Фејсбук профил уште еднаш го критикуваше работењето на СДСМ.

Тој, во однос на се поочигледните лаги и манипулации ширени од медиумите на СОРОС и опозицијата, напиша дека треба да #разберат дека со ширење на хистерија, дезинформации, плитни спинови испаѓаат двојно глупи, и си прават штета самите себеси“.

– Кога ќе разберат некои дека ширењето хистерија, дезинформации, плитни спинови е нешто што највеќе ги идентификува со режимот кој наводно сакаат да го сменат, а притоа во таа игра секогаш ќе губат. Така испаѓаат двојно глупи, си прават штета самите себеси, но прават штета и на поширокиот демократски фронт кој се бори за суштинско разликување и нудење алтернативно однесување и резонирање, напиша Мицковски.

ivormickovskiii