Свет

Мигрант почина во тунелот под Ла Манш

Мигрант почина во тунелот под Ла Манш
Мигрант почина во тунелот под Ла Манш

Илегален имигрант почина во тунелот под Ла Манш, што предизвика прекин на сообраќајот меѓу Франција и Велика Британија, соопшти француската полиција, објави МИА.

Илегални имигранти се качуваат на платформите на специјалниот воз, што пренесува возила преку тунелот, со цел да стигнат во Велика Британија, која е нивната крајна дестинација.