Свет

Мигрантска криза: 1,5 милиони илегалци влегоа во Европа

Мигрантска криза: 1,5 милиони илегалци влегоа во Европа
1,5 милиони илегалци влегоа во Европа

Револуционерната мигрантска криза која беснее низ Европа донесе 1,5 милиони илегалци на просторите на земјите во ЕУ годинава.

1,5 милиони илегалци влегоа во Европа
<strong>1,5 милиони илегалци</strong> влегоа во Европа

Шокирачката бројка ја откри Претседателот на Европскиот Совет, Доналд Туск, откако лидерите низ континентот очајно се обидуваа да најдат начин како да го запрат бранот на луѓе.

Милиони мигранти, го преплавија континентот креирајќи ја најлошата криза на бегалци после Втората светска војна.

Лидерите на Европска Унија денеска постигнаа договор со Турција за решавање на проблемот. Што ќе добие Турција од договорот, прочитајте на следниов линк.