петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 0

Михајловски: Судот не треба да се плаши од притисоци бидејќи е избран од народот

toni-mihalovski1

Поврзани вести

Еве не денеска овде без ниту една фантомка на глава, без боја во нашите џебови, со чисти срца, со многу љубов и со многу храброст, да му кажеме на судот дека двојни аршини не треба да постојат, дека не треба судот да се плаши од притисоци бидејќи судот е избран од народот, а народот е со нив и ја поддржува борбата против криминалот. Но, пред се бараме оние кои навистина се огрешиле од законот да бидат ставени таму каде што им е местото во соодветни институции, а потоа да видиме како ќе ја делиме правдата во оваа држава, бидејќи правадата не се дели од средината, туку од почетокот.

Ова го истакна Тони Михајловски од Граѓанското движење за одбрана на Македонија, на денешниот собир на ГДОМ пред Основниот суд- Скопје 1, на кој се испрати гласна порака и охрабрување до судиите да судат според закон, а не според политички нарачки.

Ние сме сите за слободно судство и дојдовме овде да ја дадеме поддршката на судиите и да им порачаме да не се плашат од никого, никој не смее да ги притиска. Оваа наша земја докажа во овие 10 години дека знае да трае и дека знае да оди по вистинскиот пат и нема да дозволиме некои така наречени револуционери кои од револуција добиваат про*ив, а од секоја друга борба се плашат и бегаат, да им порачаме дека револуција не се води така, за револуција треба народ и еве еден дел од народот да им порача дека секогаш сме спремни да ја одбраниме Македонија и она што Македонија за овие 10 или 25 години успеа да го направи, рече Михајловски.

Најчитани вести