четврток, 20 октомври 2016  |  Вести денес: 52

Милан конечно ќе заигра на свој стадион

miln-stadion

Поврзани вести

Италијанскиот тим Милан доби дозвола за изградба на сопствен стадион во делот на градот кој се вика Портељо.

“Ова е прв историски чекор за Милан да стане како Лондон. По оваа одлука да ни се додели земјиште од страна на Фондацијата Фиера, тргнуваме со составувањето на новиот проект кој треба да се одобри за да се изгради стадионот”, изјави потпретседателката на Милан, Барбара Берлускони која додаде:

“Ќе изградиме стадион кој ќе биде симбол на градот. Од комерцијална гледна точка, овој стадион на клубот годишно ќе му носи од 50 до 80 милиони евра”.

Најчитани вести