Македонија

Милошоски: Најдоброто нешто што го имаат новите министри во МВР и МТСП се замениците министри Чавков и Спасов

Милошоски: Најдоброто нешто што го имаат новите министри во МВР и МТСП се замениците министри Чавков и Спасов

Денес на 76-та седница на Собранието на Република Македонија продолжи донесувањето на пакет законите кои треба да овозможат спроведување на договорот кој го постигнаа политичките партии во јуни и јули. Имено, на денешната седница пред пратениците се законите за избор на нови членови на Владата и избор на заменици министри во Владата на Република Македонија.

Пратеникот од…