понеделник, 21 август 2017  |  Вести денес: 2

Милошоски: Ќе продолжиме на секој можен начин да се грижиме за пензионерите

Во 2006 година просечната пензија во Р. Македонија изнесуваше 7600 денари, а во 2015 година просечната пензија е 13.000 денари, рече Милошоски на средбите со граѓаните.

milososki

Поврзани вести

Ќе продолжиме на секој можен начин да се грижиме за подобрувањето на животниот стандард на пензионерите. Пензионерите за нас се битен столб во македонското општество, порача од Кичево, Антонио Милошовски од ВМРО-ДПМНЕ.

„Во 2006 година просечната пензија во Р. Македонија изнесуваше 7600 денари, а во 2015 година просечната пензија е 13.000 денари. Тоа значи зголемување од околу 70%. Оваа година според буџетот ќе имаме повторно во декември зголемување на пензијата за 5% што во просек ќе биде за околу 670 денари“, рече Милошоски.

Тој посочи дека за ВМРО-ДПМНЕ е важно продолжување на проектот за бањско лекување и можностите за понатамошно намалување на цените за одредени лекови, со што ќе им се олесни животот на пензионерите.

Најчитани вести