петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 55

Милошоски: Намалување на невработноста со нови 70.000 работни места

Во услови на не многу лесни економски околности изминативе десет години, сепак успеавме да ја зголемиме вработеноста за 160.000 нови работни места, вели Милошоски.

milososki-antonio-640x357-1

Последни вести

Главната цел ни е невработеноста од 24 проценти да ја симнеме на 18 проценти, а тоа ќе создаде поголема перспектива за многу млади луѓе и за целата македонска економија, истакна денес од Нижеполе носителот на листа во ИЕ 5 од ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски.

-Во услови на не многу лесни економски околности изминативе десет години, сепак успеавме да ја зголемиме вработеноста за 160.000 нови работни места и затоа сметаме дека програмата „Реално“, посебно со проектите рурални развојни зони и стимулација за рестартирање фабрики жртви на транзицијата ќе успееме да создадеме нови 70.000 работни места, додаде Милошоски.

Најчитани вести