Политика

Милошоски: Не бараме ниту еден туѓ глас, но не даваме ниту еден наш

Милошоски: Не бараме ниту еден туѓ глас, но не даваме ниту еден наш

Две ипол години чекавме, две ипол години ја малтретираа државата. Побараа Државна изборна комисија, ја добија, побараа Министерство за внатрешни работи, го добија, побараа избори, ги добија. Добија и пораз и треба да го признаат. Македонија победи на чесни и достоинствени избори. Македонскиот народ гласаше, а ДИК треба да биде достоинствена како што беше достоинствен македонскиот народ и да ја признае волјата на граѓаните, рече Милошоски.

Тој додаде дека на државата не и требаат повеќе кризи. – Две ипол години бевме во криза за да дојдеме до избори. Дојдовме до избори. Бевме чесни, излеговме на гласање и победивме. Сакаме победата да ни биде потврдена за Македонија да биде стабилна, да биде напредна, рече Милошоски.

Пред граѓаните се обратија и Илија Димовски и Влатко Ѓорчев, кои посочија дека опозицијата добила услови за одржување избори како никаде во светот.