Политика

Милошоски: Ова не се фантоми, ова е народот на Македонија! (ВИДЕО)

Милошоски: Ова не се фантоми, ова е народот на Македонија! (ВИДЕО)

Антонио Милошоски, носител на ИЕ 5 на големиот сенароден митинг на владејачката коалиција „За подобра Македонија“ предводена од ВМРО-ДПМНЕ, рече дека ова не е грдото лице на Македонецот, ова се убави луѓе кои што се тука да застанат на браникот на својата татковина.

-Да им порачаме на сите што не веруваа и се сомневаа и манипулираа, ова не се фантоми, ова е народот на Македонија. Овие 60 илјади луѓе тука од цела Македонија, ова се нашите гласачи, ова не е грдото лице на Македонецот. Ова се убави луѓе кои што се тука да застанат на браникот на својата татковина.  Дали ќе ги избереме СДСМ кои што предизвикаа политички кризи или ќе го одбереме ВМРО-ДПМНЕ што отвора нови фабрики и носи странски инвестиции. Дали ќе ги избереме СДСМ кои што кратат и крадат од пензиите на граѓаните или че се избере ВМРО-ДПМНЕ што секогаш ги покачува македонските пензии, рече во Антонио Милошоски на собирот пред Собрание.