вторник, 22 август 2017  |  Вести денес: 34

Со минерална вода до здраво лице

Оваа метода најмногу ја користат жените во Јапонија, кои се познати по добро негуваната кожа и младешкиот изглед.

Последни вести

Миењето на лицето со минерална вода е могу корисно за здравиот изглед на кожата. Оваа метода најмногу ја користат жените во Јапонија, кои се познати по добро негуваната кожа и младешкиот изглед.

После чистење на лицето, измијте го со минерална, наместо со обична вода. Зошто? Ова ќе доведе до затегнување на кожата, а меурчињата имаат дејство на благ пилинг. Крајниот резултат е свежа, мека и цврста кожа.

Меѓутоа, не претерувајте со миењето бидејќи може да предизвикате иритација. Најдобро е да го практикувате овој начин еднаш или два пати неделно.

Минералната вода може да послужи како тоник. Натопете го памукот во минерална вода и користете ја за чистење на лицето.

Најчитани вести