Свет

Членки на ЕУ разработиле план за мини Шенген, без Грција, Италија и Шпанија

Членки на ЕУ разработиле план за мини Шенген, без Грција, Италија и Шпанија

Пет членки на Европската унија изработиле план со кој се придвидува „исклучување“ од Шенген зоната на Грција, Италија, Шпанија и земјите од Источна Европа, тврди британскиот  весник „Дејли Мејл“, пренесува МИА.

Според британскиот весник…