Магазин

Министерката за култура на снимањето на филмот „Ослободувањето на Скопје“

Министерката за култура на снимањето на филмот „Ослободувањето на Скопје“

Министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска денеска ќе присуствува на снимање клапа од филмскиот проект „Ослободување на Скопје“ во режија на реномираниот актер со интернационална кариера, Раде Шербеџија.

film 5

Филмот претставува копродукциски проект на Агенцијата за филм на Република Македонија,  хрватската продукциска компанија „Лијени филм“ и компанија од Финска „Арт филм“.