Економија

Министерот Бектеши се сретна со амбасадорот на Косово во Македонија Хиса

Министерот Бектеши се сретна со амбасадорот на Косово во Македонија Хиса

Министерот за економија Крешник Бектеши оствари средба со амбасадорот на Косово во Република Македонија, Илбер Хиса. За време на средбата се разговараше за политичката и економската состојба во двете земји и потребата за проширување на меѓусебната трговската соработка.

Министерот Бектеши изрази задоволство од досегашната соработка со Косово во сите области, и истакна дека Косово е важен партнер на Република Македонија.

Амбасадорот Хиса го запозна министерот со работите во врска со автопатот „Арбен Џафери“ кој ги поврзува Косово и Македонија, и најави дека автопатот се очекува да се пушти во употреба во октомври. Министерот Бектеши изрази максимална посветеност и подготвеност за подобра соработка меѓу двете земји.

На крајот двајцата соговорници истакнаа дека добрососедските односи меѓу двете земји, дефинитивно ќе имаат позитивно влијание и се важни фактори за економскиот развој и стабилност на регионот.