Македонија

Министерот Изаири се сретна со делегација од Саудиска Арабија, Турција и Босна и Херцеговина

Министерот Изаири се сретна со делегација од Саудиска Арабија, Турција и Босна и Херцеговина

Денеска, министерот за животна средина и просторно планирање, Нурхан Изаири оствари работна средба со советникот на кралот на Саудиска Арабија за урбанизам, планирање и заштита на животната средина, Абдула Бохари, координаторот на IRCICA за Турција, проф. Џингис Томар, генералниот менаџер на фондацијата Ал-Турат, Саудиска Арабија, проф. Осамах М. Н. Ал-Гохари и професорот на универзитететот за урбанизам и архитектура од Сараево и координатор на IRCICA за Европа, д-р Амир Пашиќ.

На средбата беа разгледани идеите за можна соработка во областа на животната средина меѓу Саудиска Арабија и Р. Македонија.

Соговорниците разменија искуства од досегашните и тековните проекти од областа животна средина, со уверување дека ќе ги интензивираат иницијативите за долга и плодна соработката и остварување квалитетна координација на полето на заштита на животната средина.