недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 24

Министерот Јолевски ја следеше обуката на професионалните војници

jolevski

Последни вести

Над 190 лица се обучуваат да станат специјалци во центарот Пепелиште каде се организира обуката која денеска ја следеше и министерот за одбрана Зоран Јолевски.

Качување по карпи, спуштање од мост, совладување препреки , ова се дел од работните точки на селективниот курс за професионални војници во армијата.

Освен физичка способност, се оценуваат и тимската работа, лојалноста  и дисциплината..Селективниот курс за професионални војници трае 24 дена.

Од Министерството за одбрана најавија дека наскоро ќе почне и шестмесечна обука за подофицери во воената академија. Голем дел од нив ќе станат и припадници во специјалните единици.

 

Најчитани вести