Македонија

Министерот Попоски се сретна со Хојт Ји

Министерот Попоски се сретна со Хојт Ји
Министерот Попоски се сретна со Хојт Ји

Министерот за надворешни работи нa Република Македонија Никола Попоски оствари средба со заменик помошникот државен секретар за европски и евроазиски прашања на Соединетите Американски Држави, Хојт Брајан Ји.

Како што соопшти МНР, за време на средбата биле разменети мислења за меѓусебните односи, регионалната стабилност и визијата за Евроатланската интеграција на РМ.

Било разговарано за напорите во надминувањето на политичката криза преку избори, како и за предизвиците поврзани со мигрантската криза.