вторник, 27 јуни 2017  |  Вести денес: 0

Министерство за култура: Алаѓозовски зборува за теми кои не ги познава

Сметаме дека секое продолжување на медиумската комуникација со Алаѓозовски како прв човек на таканаречениот Совет за култура на СДСМ е несуштинско, безпредметно и непродуктивно, се вели во реакцијата од Министерството за култура.

133107411

Последни вести

Министерството за култура реагира на изјавата на претседателот на Комисијата за култура на СДСМ Роберт Алаѓозовски, кој обвини дека во Годишната програма нема пари за значајни споменици на културата.

– Со денешната петта прес-конференција Роберт Алаѓозовски ќе остане запаметен како човек кој одржал најмногу прес-конференции на теми за кои не е квалификуван и воопшто не ги разбира. Сметаме дека секое продолжување на медиумската комуникација со Алаѓозовски како прв човек на таканаречениот Совет за култура на СДСМ е несуштинско, безпредметно и непродуктивно, се вели во реакцијата од Министерството за култура.

Министерството за култура соопшти дека во иднина ќе се воздржи од било каков коментар за ставовите изнесени од негова страна.

Најчитани вести