Македонија,Економија

Министерството за финансии исплати 129,6 милиони денари субвенции за овци

Министерството за финансии исплати 129,6 милиони денари субвенции за овци

Министерството за финансии исплати 129,6 милиони денари субвенции за одгледување овци на 1.054 земјоделци.

Финансиската поддршка за одгледување овци изнесува 1.000 денари по грло.

Владата на Република Македонија со редовна исплата на субвенциите за земјоделците останува доследна во поддршката на земјоделството како една од носечките гранки на македонското стопанство.