петок, 28 јули 2017  |  Вести денес: 0

Миноски: Нема да се промени старосната граница за пензија

Според законските прописи во Република Македонија, во пензија се оди на 64 години за мажи и 62 години за жени.

kiril-minovski

Последни вести

Нема да се промени старосната граница на вработените за заминување во пензија. Ова го истакна денеска министерот за финансии, Кирил Миноски одговарајќи на новинарско прашање, додавајќи дека не се размислува и за промена на процентот на социјалните придонеси.

Според законските прописи во Република Македонија, во пензија се оди на 64 години за мажи и 62 години за жени.

Најчитани вести