Македонија

МИОА денеска ќе ги објави резултатите од методологијата „Барометар на квалитет на институции“

МИОА денеска ќе ги објави резултатите од методологијата „Барометар на квалитет на институции“

Министерот за информатичко општество и администрација Иво Ивановски, денеска на прес-конференција, ќе ги објави резултатите од спроведените истражувања- Анкета на задоволство на граѓаните и Таен клиент во одредени државни институции, во согласност со методологијата „Барометар на квалитет на институции“.

Станува збор за стандардизирано мерење на квалитетот и општата функција на институциите кои се опфатени и врз основа на мерењето, оценување на институциите и нивно рангирање.

Се мерат и оценуваат фактори во поглед на испораката на услуги кон граѓаните.

Настанот ќе се одржи во просториите на Министерството за информатичко општество и администрација.