Македонија

Мирчев: ВМРО-ДПМНЕ со поднесувањето на листите покажа дека го почитува договорот од Пржино

Мирчев: ВМРО-ДПМНЕ со поднесувањето на листите покажа дека го почитува договорот од Пржино

Процесот за надминување на кризата и дијалогот течат. Најважно е што меѓународниот фактор се нема откажано од договорот. Разговорите за надминување на политичката криза продолжуваат, а со поднесувањето на листите за пратеници ВМРО-ДПМНЕ покажа дека го почитува договорот од Пржино, вели професорот Димитар Мирчев.

Според него, доаѓањето на германскиот пратеник Јоханес Хајндл е позитивно и лидерите ќе немаат аргументи да му се спротивстават.

Со ова ВМРО-ДПМНЕ покажа дека го почитува договорот од Пржино. Процесот за надминување на кризата и дијалогот течат. Најважно е што меѓународниот фактор се нема откажано од договорот. Во таа насока треба да се гледа и на доаѓањето на германскиот пратеник Хајндл. Тоа е добар политички чекор и ја покажува посветеноста на Германија да се најде решение, вели Мирчев за Телеграф.мк.