Македонија

Мисајловски: 11 милиони денари заштеда за пензионерите со бесплатниот железнички превоз

Мисајловски: 11 милиони денари заштеда за пензионерите со бесплатниот железнички превоз

Досега преку 31 илјада патници имаме веќе превезено, тоа значи дека преку 11 милиони денари директна заштеда за сите граѓани, односно за пензионерите, рече министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски.

Но не е само оваа мерка знаете дека и за младите до 27 години првиот и третиот викенд, исто така за студенти секој  четврток, 50 отсто ги намаливме билетите за секој ученик и они млади до 27 години, или вкупно 185 илјади патници или заштедено имаат граѓаните преку 770 илјади евра, што е многу важна бројка и мислиме дека во иднина уште повеќе ќе имаме патници во железничкиот сообраќај, рече Мисајловски.