Македонија

Мисајловски: До денеска имаме преку 147 илјади легализирани објекти

Мисајловски: До денеска имаме преку 147 илјади легализирани објекти

До денеска имаме преку 147 илјади легализирани објекти. Тоа значи дека сме ја постигнале целта и целта продолжува, односно  секој граѓанин може слободно да достави барање за легализација на својот објект, рече министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски.

Тоа трае до крајот на овој месец, ќе имаме уште поголема бројка на барања, таа бројка ќе расте, освен рокот што го зголемивме дозволивме легализација на приватно земјиште, што е многу важно, а од друга страна пред извесно време го сменивме законот, воведоивме уште една мерка, однонос секој граѓанин што има легализиран објект, односно објект со имотен лист, да може да доградува, односно да надградува до 10 метри и 20 сантиметри , тоа значи приземје, два ката и поткројве, без да чека да се смени урбанистичкиот план. Уште една мерка директно за граѓаните, рече Мисајловски.