сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Мисајловски и Бакрачески на терен во ТИРЗ – Струга

bakraceski.jpg-500

Поврзани вести

Градоначалникот на Охрид , Никола Бакрачески, министерот за транспорт и врски, Владо Мисајлоски  и  заменик министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство,  Ванчо Костадиноски, со претставници од Дирекцијата за заштита и спасување, денеска беа на терен  кај Технолошко Индустриската развојна зона- Струга.

Целта на посетата беше да се констатира во каква состојба се коритата на реките „Рибница“ и !„Сатеска“. Заклучено е дека неопходно е чистење и пробивање на речните канали  со цел  да не се повторат поплавите кои на опфатот ТИРЗ –Струга беа карактеристични пред неколку месеци.

На средбата беа слушнати мислењата и на  поедини  локални земјоделци кои поседуваат земјишта околу двете реки во врска со обезбедување пат за пристап на механизацијата до потребните места за чистење.

Најчитани вести