понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Мисајловски и Костадиновски на увид во поплавените подрачја во Чешиново-Облешево

1

Поврзани вести

Министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски и заменик министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Ванчо Костадиновски денес беа во посета на општината Чешиново Облешево каде извршија увид во поплавените подрачја од овој регион.

При посетата, министерот и заменикот се сретнаа со жителите и ги слушнаа нивните барања во врска со чистењето на каналите кои предизвикуваат поплава на обработливите површини.

gragjni1

Мисајловски најави дека уште во текот на денешниот ден ќе се обиде да обезбеди механизација за чистење на затнатите канали се со цел жителите навреме да го соберат плодот од нивите.

gragjni

Заменик министерот Костадиновски најави дека во соработка со општината, стручни комисии веднаш ќе излезат на терен за да наравата проценка на штетите за што побрзо обештетување на сите земјоделци кои имаат пријавено штета.

Најчитани вести