Македонија,Економија

Мисија на ММФ во Македонија

Мисија на ММФ во Македонија
Мисија на ММФ во Македонија

Тим на Меѓународниот монетарен фонд предводен од Џесмин Рахман од денеска до 8 јули ќе престојува во Скопје со цел спроведување на Годишниот преглед на македонската економија.

Како што соопшти ММФ, тимот на крајот од Мисијата ќе соопшти прелиминарни оценки и ќе го подготви целосниот извештај, кој ќе биде дискутиран на состанок на Извршниот борд на ММФ, чиј датум ќе биде објавен дополнително.

Посетата на тимот на ММФ е дел од редовните активности на Меѓународниот фонд за следење на состојбите со економијата што се вршат во сите 188 земји-членки.