Секс

Мисионерска поза на иновативен начин

Мисионерска поза на иновативен начин
Мисионерска поза на иновативен начин

Мисионерската поза е една од попрактикуваните пози на сите парови ширум светот. Но, оваа положба им е поудобна на мажите отколку на жените, бидејќи понежниот пол нема доволна стимулација за да го постигне врвот. Меѓутоа, може да го зачините својот сексуален живот така што ќе ја збогатите оваа положба.

Мисионерска поза на иновативен начин
Мисионерска поза на иновативен начин

Наместо да ги раширите нозете, соберете ги. Така вашиот партнер ќе може да ви пружа поинтензивна стимулација.

Ставете ја левата нога на неговото рамо, а десната испружете ја и оставете ја да паѓа на страна.

Кога ќе се приближите до врвот, свесно опуштете ги сите мускули, а рацете пуштете ги на страна. Така поинтензивно ќе ја почувствувате контракцијата.

Перничињата исто така можат да ви помогнат да го постигнете врвот – ставете едно перниче под себе и откријте кога положба најмногу ви одговара.

Кога ќе ја ставите перницата под половината, колената ставете ги на рамената на партнерот – со тоа ќе ја засилите пенетрацијата, а со тоа и самото уживање.