Македонија

Млад струмичанец откри кој владее со светот

Млад струмичанец откри кој владее со светот
Млад струмичанец откри кој владее со светот

Ване Андонов е Младински активист, кој е член во три невладини организации и е студент на Економскиот Факултет при Универзитетот Гоце Делчев – Штип. Тој е автор на книгата  „Вистински владетели“, дело кое се очекува наскоро да биде промовирано пред Македонската јавност.

„Вистински владетели“ ќе биде дело во кое ке се зборува за мистерии и теории на заговори. Во оваа книга, ќе биде опишана моќта и влијанието на вистинските контролори на светот – семејството Ротшилд,  преку 12 поглавја (теми), ќе се објасни начинот на кој Ротшилд го контролира светот и како поседува половина од светското богатство вели за порталот „Струмица денес“, Андонов.

Дел од дванаесетте теми кои се опфатени во делото ке бидат:

  • Контрола преку невладини организации
  • Контрола на нафтено и рударско богатство
  • Контрола на Банкарски сектор
  • Ротшилд во Македонија

Инаку семејството Ротшилд се смета за семејство кое владее со светот и поседува половина од светското богатство и ги контролира сите најмокни компании.