Македонија,Крими хроника

Млади Бугарки краделе на Зелен пазар

Млади Бугарки краделе на Зелен пазар

Две бугарски државјанки се уапсени откако успеале да украдат паричник од случајна минувачка на Зелен пазар, соопштува Министерството за внатрешни работи.

Дваесетгодишната Р.Р. и осум години постарата М.Г.П., и двете од Бугарија, вчера напладне, на Зелениот пазар успеале да го искористат метежот и да украдат паричник од случајна минувачка.

Со потврда за привремено одземени предмети, одземениот паричник и’ бил вратен на оштетената.