Македонија

Млади сили на ВМРО ДПМНЕ – Австралија со честитка за Велигден

Млади сили на ВМРО ДПМНЕ – Австралија со честитка за Велигден

Унија на Млади Сили на ВМРО ДПМНЕ  за Австралија на сите Православни Македонци им го честита Најголемиот Христијански Празник – Христовото Воскресение – Велигден.

– Да има мир, здравје, среќа и љубов помеѓу лугето, да сме обединети и да ја чуваме и браниме нашата татковина Македонија. Господ Исус Христос е голем, денес е ден кога Тој Воскресна од мртвите за нашите гревови. Среќен Велигден на сите браќа и сестри Македонци во сите делови на Македонија и низ светот, се наведува во честитката упатена до верниците од страна на претседателот на   Унијата на Млади Сили на ВМРО ДПМНЕ за Австралија,   Сашо Наумовски.