Магазин

Младите македонски асторноми учествуваа на МОАА

Младите македонски асторноми учествуваа на МОАА

Младите астрономи од Македонија учестуваа на Меѓународната олимпијада по астрономија и астрофизика (МОАА) од 1 до 11 август оваа година која се одржа во Сучава, Романија.

Тимот беше составен од од пет ученици и двајца лидери.

„Ова беше второ учество на МОАА, која за прв пат се оддржала во 2007 година во Чанг Маи во Тајланд. Секоја година се повеќе расте бројот на учесници. Оваа година на МОАА учествуваа 220 ученици од речиси 40 земји од целиот свет“, се вели во соопштението.