Македонија

ФОТО: И младите му свртеа грб на СДСМ

ФОТО: И младите му свртеа грб на СДСМ

Како што објави порталот Прес 24 од приложената коресподенција на СДММ се гледа дека Социјал демократски сојуз на Македонија, општинските организации на оваа партија  зеле активно учество во организирањето на денешниот протест на средношколци во Скопје.

sdmm-1

Погледнете ги фотографиите од разговорот на фунционер на СДММ, како и соопштението кое циркуларно било испратено до неколку скопски општински организации на СДСМ.

sdmm-viber-1 sdmm-viber-2sdmm-viber-3

И покрај тоа што СДСМ два месеци биле максимално вклучени во организацијата на т.н. среднопшколски протести денес тие доживееа фијаско.  На протестите се појавија само 300 лица, вклучително и повозрасни активисти на СДСМ.

protest-ucenici-2

Очигледно СДСМ наместо планираните 3.000 лица на протести, овој пат СДММ успеале да организираат само 300.