Спорт

Младите таленти од јуниор лигата блеснаа крај охридското крајбрежје

Младите таленти од јуниор лигата блеснаа крај охридското крајбрежје

Најубедливите победи ги забележаа екипите на Вардар и Прилеп (генерација 2005) како и младите вардарци родени 2003 кои славеа со убедливи 7-0. По високите триумфи над Евро фудбал и Ново Лисиче, момчињата од Вардар и Прилеп (генерација 2005) ги одмерија силите помеѓу себе. И покрај тоа што прилепчани по првото полувреме имаа водство од 2-0, во вториот дел Вардар направи целосен пресврт и славеше со 3-2. Тоа воедно беше и највозбудливиот натпревар кој се одигра на охридското крајбрежје.

Меѓу голгетерите најрасположен за постигнување голови беше талентираниот Даниел Нанчески од тимот на ФК Прилеп (генерација 2005) кој на две одиграни средби во четири наврати се запиша во листата на стрелци.

Во продолжение може да ги погледнете конкретните резултати и составите на екипите од сите одиграни натпревари:

Генерација 2003:

Евро фудбал: Андрески, Миткоски, Петрески, Мешкоски, Куноски, Шерифовиќ, Јовчевски, Балев, Пумпалоски

Ново Лисиче: Мицев, Ивановски, Крстевски, Трајковски Спасовски, Стојановски, Ставрев, Ди Лева, Тарчиговски, Николовски

Вардар: Стојкоски, Тасев, Ѓорѓиевски, Стојчески, Марковски, Ѓоргоски, Ќосески, Стојаноски, Јаневски, Тасевски, Петрушевски, Прелоговски, Петковски, Трпеновски, Пашариковски, Сељанац

Прилеп: Ацески, Стојчески, Тодороски, Ѓорѓиевски, Јанакиевски, Митревски, Јордановски, Варашановски, Стојковиќ, Комоски, Ивановски, Наумоски

Генерација 2004:

Евро Фудбал: Спасеноски, Трајановски, Секуловски, Тулевски, Балев, Спировски, Ристовски, Николовски, Џерков

Ново Лисиче: Николовски, Каровски, Зафировски, Гигов, Трпески, Саздановски, Анакиев, Гавриловски, Стаут

Генерација 2005:

Прилеп: Мариновски, Новевски, Аризаноски, Јованоски, Паноски, Нанчески, Бајрамоски, Димкоски, Миланоски

Ново Лисиче: Буналевски, Стефковски, Станоев, Стојановски, Филиповски, Василев, Јосифов, Урдаревски, Митев, Михајловски

Евро фудбал: Диал, Донески, Алчески, Танасоски, Маркоски, Јолакоски, Димитров, Трифуноски, Тодороски, Ристески, Вељаноски, Стојаноски

Вардар: Илиевски, Бреслиев, Фиданоски, Николовски, Спасиќ, Здравковски, Дошев, Јовановски, Јакимовски, Величковски, Сековски, Лефковски

Генерација 2006:

Евро фудбал: Каланоски, Вељаноски, Милошески, Атанасов, Наумоски, Јолакоски, Петрески, Крстевски

Спортефе: Хаџиќ, Аневски, Стефковски, Стојановски, Костовски, Петровски, Топмиевски, Велковски, Блажевски, Спировски, Петрушевски, Аџиоски

Ново Лисиче: Лазаровски, Лазовски, Ивановски, Трајановски, Цветков, Михов, Михајловски, Митев, Урдаревски

Генерација 2003 година:

ФК Прилеп – ФК Евро фудбал 2-Вардар, Охрид 2-1
Стрелци: Мешкоски – Евро фудбал; Стојчески, Јанакиески – Прилеп

ФК Вардар – ФК Ново Лисиче, Скопје 7-0
Стрелци: Стојчевски, Стојановски, Тасевски 2, Петрушевски, Прелоговски, Пашариковски – Вардар

ФК Вардар – ФК Прилеп 3-0
Стрелци: Петрушевски, Тасевски, Ѓорѓиевски – Вардар

ФК Ново Лисиче, Скопје – ФК Евро фудбал 2-Вардар, Охрид 1-4
Стрелци: Андрески 2, Миткоски, Петревски – Евро фудбал; Ди Лева – Ново Лисиче

Генерација 2004 година:

ФК Евро фудбал 2 – Вардар, Охрид – ФК Ново Лисиче, Скопје 1-2
Стрелци: Спировски – Евро фудбал; Каровски 2 – Ново Лисиче

Генерација 2005 година:

ФК Прилеп – ФК Ново Лисиче, Скопје 7-0
Стрелци: Новевски, Нанчески 3, Аризанкоски, Бајрамовски 2 – Прилеп;

ФК Вардар – ФК Евро фудбал 2-Вардар, Охрид 7-0
Стрелци: Фидановски, Спасич, Дошев, Јовановски, Величковски 2, Лефковски – Вардар;

ФК Вардар – ФК Прилеп 3-2
Стрелци: Јовановски, Величковски, Сековски – Вардар; Нанчески, Бајрамоски – Прилеп;

ФК Еврофудбал 2 – Вардар, Охрид – ФК Ново Лисиче, Скопје 0-0

Генерација 2006 година:

ФК Спортефе-Вардар, Скопје – ФК Евро фудбал 2-Вардар, Охрид 1-4
Стрелци: Стојаноски – Спортефе; Милошески 2, Јолакоски, Крстевски

ФК Спортефе-Вардар, Скопје – ФК Ново Лисиче, Скопје 3-1
Стрелци: Топмиевски, Блажевски, Стефковски – Спортефе; Лазовски – Ново Лисиче

ФК Еврофудбал 2 – Вардар, Охрид – ФК Ново Лисиче, Скопје 0-5
Стрелци: Цветков, Давитов, Урдаревски 2, Михајловски – Ново Лисиче.