петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 0

ММА со осуда за мешањето на СДСМ во внатрешното организирање на Телма

Македонската медиумска асоцијација со своите членки Аласат М, Канал 5, Алфа, Сител и Телма ја искажува својата остра реакција за некоректното и еднострано известување на дел од медиумите и електронските публикации.

12 искусни новинари во „Телма“ прогласи за технолошки вишок

12 искусни новинари во „Телма“ прогласи за технолошки вишок

Поврзани вести

Македонската медиумска асоцијација со своите членки Аласат М, Канал 5, Алфа, Сител и Телма ја искажува својата остра реакција за некоректното и еднострано известување на дел од медиумите и електронските публикации.

ММА смета дека никој нема право да се меша во внатрешното организирање и работење на една приватна компанија, во овој случај телевизија која е наша членка, се вели во соопштението на ММА.

ММА го осудува мешањето на политичката партија СДСМ во внатрешното организирање и работење на Телма и се смета дека се прави само штета на процесот на финансиска стабилизација и реорганизација на телевизијата, се додава во соопштението.

Најчитани вести