Македонија

Тим на ММФ од понеделник ќе престојува во Скопје

Тим на ММФ од понеделник ќе престојува во Скопје
Тим на ММФ од понеделник ќе престојува во Скопје

Тим на Меѓународниот монетарен фонд предводен од Џесмин Рахман од 29 јуни до 8 јули ќе престојува во Скопје со цел спроведување на Годишниот преглед на македонската економија, објави МИА.

Како што соопшти ММФ, тимот на крајот од Мисијата ќе соопшти прелиминарни оценки и ќе го подготви целосниот извештај кој ќе биде дискутиран на состанок на Извршниот борд на ММФ, чиј датум ќе биде објавен дополнително.

Посетата на тимот на ММФ е дел од редовните активности на Меѓународниот фонд за следење на состојбите со економијата што се вршат во сите 188 земји-членки.