Македонија,Економија

ММФ со повисоки прогнози за македонската економија

ММФ со повисоки прогнози за македонската економија

Економијата на Македонија ќе забележи раст на бруто домашниот производ од 3,2 отсто, покажувата прогнозите на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ).

Овие прогнози на Фоднот се повисоки за 0,2 отсто во однос на претходната анализа на ММФ.

Зад нас се Црна Гора, Албанија, Босна и Херцеговина, Србија, Хрватска, Бугарија и поголемиот дел од земјите на Европската унија.