Македонија

МНР: Поради ебола да се одбегнува патување во Сиера Леоне, Либерија и Гвинеја

МНР: Поради ебола да се одбегнува патување во Сиера Леоне, Либерија и Гвинеја

Министерството за надворешни работи предупредува македонските граѓани да не патуваат во Сиера Лионе, Либерија и Гвинеја поради нестабилната безбедносна состојба.

Причина за воздржување од заминување во овие земји, според МНР, е и зголемениот број случаи на заболени од смртоносниот вирус ебола.