Спорт

Мојес им дели совети на помладите менаџери

Мојес им дели совети на помладите менаџери

Најголемиот виновник за очајната сезона која ја имаше најтрофејниот клуб во англиската Премиер лига, Манчестер Јунајтед, искусниот стручњак Дејвид Мојес е убеден дека помладите менаџери ќе изградат добра кариера ако својата тренерска авантура ја стартуваат надвор од својата татковина.

“За помладите менаџери од Остовот, подобро е својата тренерска авантура да ја стартуваат надвор од својата татковина. Само така ќе го стекнат потребното искуство. Така полесно ќе биде ценет постигнатиот труд, постигнатиот ефект и успех. Мислам дека така ќе функционираат идните менаџери во Англија. Прво да се докажат во странство, а потоа да се врата на Остовот”, изјави Мојес.