вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 56

Моќно: Порта Македонија обоена во македонското знаме

Порта Македонија на вчерашниот собир на Граѓанското движење за одбрана на Македонија беше обоена во македонското знаме.

gdom-sobir-zname1

Поврзани вести

Порта Македонија на вчерашниот собир на Граѓанското движење за одбрана на Македонија беше обоена во македонското знаме.

zname4

Огромно македонско знаме беше пуштено врз Порта Македонија со што беше упатена моќна порака: Порта Македонија е симбол на историските борби и победи на Македонија и македонскиот народ.

zname-porta-makedonija2-1

Развиореното македонско знаме на Порта Македонија следува како одговор на на вандализирањата кои се случуваа на овој споменик од страна на дел од учесниците во насилните протестите.

gdom-sobir-zname

Граѓаните на вчерашниот собир покажаа како ја сакаат Македонија, воедно порачувајќи дека кажуваат ДА за избори, НЕ за црни сценарија на СДСМ.

zname-porta-makedonija2-1

Од сите страни на Скопје, повеќе од 60.000 граѓани маршираа низ скопските улици за одбрана на Македонија.

zname1

Најчитани вести