сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 46

МОН: Наместо неоснована критика, СДСМ да биде креативна во создавање конкурентно образование

Тоа е недозволиво за некој што претендира да раководи со институциите на системот, вклучувајќи го и ова министерство. Притоа, потсетуваме дека имал искуство со неговото менаџирање, односно со менаџирањето на истите вработени кои сега ги критикува, но без никаков ефект и траен позитивен белег, се вели во реакцијата на МОН.

мон

Последни вести

Навредливо е што политичката партија СДСМ го оценува ангажманот на вработените во Министерството за образование и наука и ги обвинува за неизвршување на работните обврски, велат од МОН.

Тоа е недозволиво за некој што претендира да раководи со институциите на системот, вклучувајќи го и ова министерство. Притоа, потсетуваме дека имал искуство со неговото менаџирање, односно со менаџирањето на истите вработени кои сега ги критикува, но без никаков ефект и траен позитивен белег.

Министерството за образование и наука имплементира и ќе продолжи да имплементира конкретна стратегија за континуирано унапредување и создавање на современ и конкурентен образовен систем, во пошироки размери. Тоа е наша обврска кон сите сегашни и идни генерации ученици, студенти, наставници, професори и научници.

Апелираме до СДСМ наместо неосновано да критикуваат и навредуваат, да бидат креативни, посветени и да се вклучат во остварувањето на целта.

Најчитани вести