среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 0

МОН: Пријавувањето за патување за најдобрите студенти завршува утре

Поврзани вести

Пријавувањето за наградно патување во Париз, Барселона или Венеција за најдобрите студенти трае до утре, 18 март, потсетува Министерството за образование и наука.

Може да аплицираат студентите од првите три најдоброрангирани универзитети: „Св. „Кирил и Методиј“-Скопје, „Гоце Делчев“-Штип и Универзитетот на Југоисточна Европа-Тетово.

– Останати услови кои треба да ги исполнат студентите се: да немаат повторувано година, да имаат просек над 9,5 и да го имаат положено последниот испит од студиите најдоцна во јануарската испитна сесија годинава, не подоцна од 15 февруари, а сè уште да ја немаат одбрането дипломската работа, односно да го немаат подигнато уверението за завршено високо образование, доколку на нивниот факултет не е предвидено бранење дипломски труд, соопшти МОН.

Студентите што ги исполнуваат условите треба најдоцна до утре до Министерството за образование и наука да достават пополнета пријава.  Патувањето во Париз, Барселона или Венеција е со целосно покриени трошоци за сместување, за храна и за авионски превоз.

Јавниот повик со сите дополнителни информации е достапен на интернет-страницата на Министерството за образование и наука  www.mon.gov.mk.

Најчитани вести