Балкан

Монахиња се обесила во српски манастир

Монахиња се обесила во српски манастир

Монахињата Милена Илиќ (52) е пронајдена мртва во манастирот Раковица во Белград, а истрагата ќе ја утврди причината за смртта. За сега постојат сомневања дека станува збор за самоубиство со бесење.

Српските медиуми пишуваат дека нејзиното тело е пронајдено во манастирските простории, каде што е погребан партијархот Павле.

Најверојатно се работи за самоубиство со бесење, но причината за смртта ќе се утврди по истрагата.