четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 52

Москва: Флотата на НАТО во Црното Море го дестабилизира регионот

Украина изрази подготвеност да се приклучи на флотата, под покровителство на НАТО, за што зборуваше претседателот на таа земја Петро Порошенко.

Москва: Флотата на НАТО во Црното Море го дестабилизира регионот

Москва: Флотата на НАТО во Црното Море го дестабилизира регионот

Последни вести

Присуството на вонрегионални сили во Црното Море ја дестабилизира ситуацијата во регионот и НАТО треба да ја ревидира својата позиција по прашањето за создавање на Црноморска флота, смета постојаниот претставник на Русија во Алијансата, Александар Грушко.

Тој коментирајќи го предогот за создавање на црноморска флота на НАТО изјави дека во Црното Море не треба да се зголеми присуството на воените сили на државите, кои не се дел од тој регион.

На почетокот на минатата година Романија предложи да се создаде таква флота, појаснувајќи го тоа со зајакнувањето на руското присуство во црноморскиот регион.

Украина изрази подготвеност да се приклучи на флотата, под покровителство на НАТО, за што зборуваше претседателот на таа земја Петро Порошенко.

Најчитани вести